Mars 2019

Klubbhus makeover

Ett projekt jag hållit på med under våren är Askims IKs klubbstuga, även kallad “Kobben”. Ett klubbhus som hade passerat bäst för datumet för längesedan. Här var tanken att fräscha upp kansli och konferens/taktikrum till att börja med. Och eftersom mina tre söner spelar i klubben var det ett självklart val att vara med på ett hörn för att få en fräschare och mer inspirerande miljö i klubbstugan.

Efter att jag själv utnämnt mig till “Facility manager” började arbetet med att fundera ut hur det enklast och billigast gick att uppdatera klubbhuset.

Jag började med att göra en moodboard över den känsla och tanke jag hade med kobben.

Första rummet att omvandla var det så kallade taktikrummet, där man har möten med styrelsen, lag, föräldramöten med mera. Rummet har nog inte ändrats på 30 år och fokus här var att ha kvar ett stort bord men byta stolarna. Lägga nytt golv och måla samt tapetsera. Sen att ta bort onödiga saker ur rummet så det blir trevligare och mer inspirerande att vara i.

Jag tiggde till mig ett gäng stoppade stolar från en kompis gamla kontor (tack Fredrik). Sen bestämde vi oss i klubben för att lägga in ett mörkt grått golv samt måla allt vitt med en fondvägg. Jag letade upp lite tuffa fototapeter på nätet och bestämde mig för en med skor som jag kände skulle göra sig bra ovanför den panel som går en meter upp på väggen.

Vad som är bra när man köper fototapeter är att man kan välja vilken del av motivet man vill ha (eller självklart ta hela tapeten som den är) Men eftersom det var en lång men smal del av väggen som skulle tapetseras på grund av panelen, valde jag att beskära fotot och fokusera på skorna på bilden.

Lite skillnad blev det allt…Bordet målade jag för att spara in lite pengar. En bit konstgräs blev till en bordslöpare. Gamla pokaler får nu husera pennor.

Kansli

Det andra rummet som skule fixas till var som jag skrev innan kontoret eller Kansliet. Även här lade vi det gråa golvet och väggarna målades vita. Här var det gammalt furutak så detta fick också lite vit färg på sig. En fototapet fick även här pryda en av väggarna. Eftersom denna vägg var med kvadratisk tog jag en tapet som passade till det måttet. Jag var lite osäker på att sätta uppe en fototapet eftersom jag aldrig satt upp det förut, men det var väldigt lätt så jag blev positivt överraskad…

Fokus i detta rum var också att det skulle fräschas upp och bli mer inspirerande miljö att vistas i. Vi hade fått nya skrivbord och hyllor skänkta till oss så här var det också mest ytskikten som skulle fixas till.

Röda tråden

Man brukar ju prata om en röd tråd i inredning, och med Askims färger som är svart och rött blev det verkligen en röd(svart)tråd genom rummen!


GOD KVÄLL PÅ ER ALLA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *