Mars 2019

Fixa rummet

Hej

Man kan ju undra varför jag börjat blogga så här sent (och då menar jag inte på kvällen). Det känns kanske passé med bloggar nu för tiden nu när folk på sin höjd har tid att kolla på en bild i två sekunder på Instagram.

Men eftersom jag säljer “det jag gör” kände jag att jag inte alltid får visat och förklarat hur jag tänkt med mina projekt. Att lägga ut några bilder på Instagram blir lätt svårt att tyda och ingen orkar läsa ett inlägg på 200 ord som förklarar vad jag menar med en bild. Så då föddes tanken på denna blogg. Att kunna länka från min hemsida, Instagram, Facebook hit, så dom som är intresserade av mitt arbete kan läsa och se på mina projekt. Att bloggen blir som en dagbok med portfolio.

Så därför tänkte jag idag visa lite bilder som jag gjorde för ett tag sen på ett flickrum som behövde uppdateras. Egentligen var det bara en ny säng som skulle möbleras in i rummet samt “piffa” lite, men eftersom jag känner unga fröken i fråga tyckte jag det var kul med en “fixa rummet” makeover 🙂

EFTER
FÖRE

Den gamla sängen skulle bytas till en bredare 120cm säng, vilket gjorde att vi var tvungen att byta plats på sängen. Denna fina sängaveln var ett önskemål att den skulle vara kvar, och eftersom det är snedtak löste det sig trots att gaveln bara är 90cm, den fick centreras och det blev faktiskt bättre än väntat. Det var också viktigt att ha en sänghimmel, även här ställde taket till det så den traditionella sänghimmeln på ring ovan sängen var svår att få till. Då satte jag upp en gardinlist där snedtaket möter det”riktiga taket” så nu kan unga fröken dra för och få en mysig sovhörna ändå!

Där sängen stått blev det nu en pysselhörna, med allt lätt åtkomligt på hyllorna.Detta är det absolut roligaste med att vara inredningsdesigner. Att få skapa något som någon tycker om och skall leva och bo i. Att dessutom jobba med det som redans finns och låta kreativiteten flöda är så otroligt roligt.

Som ett exempel tog detta bara några timmar att göra och ca 500kr i materialkostnader! Bra va!

God kväll på er

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *