Mars 2019

Dags att så frön

Idag kom det fröpåsar på posten. Alltid lika spännande med nya sorter av grönsaker och blommor.

I år har jag satsat på fler olika sorters gurka än jag brukar. Här hemma äts minigurkor som smågodis, så 5 olika sorters minigurkor blev det. Jag kunde inte hålla mig så när jag gick förbi fröna på Bauhaus idag så blev det även en påse “vanlig” gurka till växthuset.

På tomatsidan har jag i år experimenterat lite…förr året hade jag köpt frön till en sååå god lite gul körsbärstomat, så denna tog jag frön ifrån som jag förvarat under vintern och nu planterat. Jag har även satt frön från vanliga “romantica” tomater från affären, det skall bli spännande att se hur detta projekt kommer gå!

Men självklart kunde jag ju inte nöja mig där utan var tvungen att prova lite bifftomater i år, vilket jag aldrig innan odlat 🙂

Sen blev det lite paprika, både köpta frön och från egen paprika samt pumpor till halloween och en massa olika blommor. Jag köper bara perenna blommor eller blommor jag kan ta frön av till nästa år.

Så just nu går det inte att äta på vårt matsalsbord då det är fullt utav svarta plastkrukor, men det får det vara värt. Vetskapen att kunna plocka en solmogen tomat framåt sommaren gör det lättare att uthärda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *