Mars 2019

Blommor blommor blommor

Idag var det upp med tuppen som gällde, för på schemat stod ett besök till partihallarna. Jag skulle ha blommor till tre olika projekt, mest uteblommar nu när värmen börjar komma. Än så länge får man hålla sig till de växter som klarar lite frost, även om dagarna kan bli varma. En klassiker i krukan är då penséer. Egentligen är penséer inte min favorit men av nån anledning blir man alltid sugen på att köpa dom när dom börjar dyka upp i butikerna. Varför jag egentligen inte är så förtjust i dom är för att dom håller så länge och jag vill byta ut till nya fina sommarblommor framåt maj, men det skär i hjärtat att då slänga bort dom…

När man ser alla dessa växter och blommor vill man bara köpa med sig ALLT hem, men eftersom min granne som var blomvakt åt mig på sportlovet hade räknat mina växter, insåg jag att jag inte behövde några fler! Gissa hur många växter jag då hade?

Det blev i alla fall några “flak” blommor som fick följa med hem idag. Bland annat denna söta lilla “Vårflirt” bara namnet är ju underbart. Den har dessutom ljuvliga små vita doftande blommor, som tål frost. Sen är den också perenn vilket jag föredrar att köpa, så kan man plantera ut den i rabatten när man tröttnat. Sen lite penséer på det och lite hängande grönt för att fylla ut med.

God kväll på er

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *